Rotterdam wil nieuwe woonwijk bouwen over treinsporen

Bron:nieuwsbrief Cobouw 13.11.2018

Rotterdam wil nieuwe woonwijk bouwen over treinsporen

Rotterdam krijgt er een nieuwe woonwijk bij in hartje stad. Het gemeentebestuur wil groen licht geven voor honderden nieuwe woningen langs en boven de treinsporen bij het Hofplein. De gemeente wil ook flink de hoogte in.

Volgens de plannen moet er een toren van 115 meter verrijzen aan de noordzijde van het spoor. De bestaande gemeentelijke hoogbouwvisie wordt daarvoor aangepast. In totaal zijn in het plangebied tussen Schiekade, Heer Bokelweg en Pompenburg 700 huizen voorzien. Het gaat voor tachtig procent om middeldure tot dure en twintig procent sociale woningen. Er moeten ook een basisschool, horeca, winkels en een hotel verrijzen. De huidige houten ‘luchtsingel’ – de verbindingsroute op hoogte door het gebied – blijft volgens de plannen behouden, maar in een andere vorm.

Consortium van bouwers en corporaties drijvende kracht achter de plannen

Drijvende kracht achter de plannen is een consortium van Dura Vermeer, J.P. van Eesteren, Synchroon en corporaties Vestia en Havensteder. Volgens wethouder Bas Kurvers (stedelijke ontwikkeling) heeft het consortium al met ProRail gesproken over onder meer de externe veiligheid. Die is cruciaal bij overkluizing van de sporen. De gesprekken moeten ook helder maken welke bouwtechnische beperkingen er zijn door de nabijheid van de spoortunnel. “Prorail is bereid om medewerking te verlenen aan nader onderzoek”, aldus de bouwwethouder. Het is de bedoeling dat er in 2019 een definitief plan op tafel ligt.

De gebiedsontwikkeling Pompenburg staat niet op zichzelf. De komende jaren worden ook de aanpalende Katshoek, het Zomerhofkwartier en het Schiekadeblok ontwikkeld. Volgens de gemeente komt hier een programma van circa 300.000 vierkante meter.

https://www.cobouw.nl/woningbouw/nieuws/2018/11/rotterdam-wil-nieuwe-woonwijk-bouwen-over-treinsporen-101266638?tid=TIDP581198XC3D45883F2D0419286BA62C80F846FF8YI4&vakmedianet-approve-cookies=1

Posted by SweDutch

Geef een reactie