Werken tot 75e is fysiek mogelijk

Bron: Binnenlands Bestuur nieuwsbrief 2.12.2011
Het is voor de meeste Nederlanders fysiek, mentaal en sociaal mogelijk om tot hun 75e levensjaar door te werken. Dat bevestigt Stichting Blik Op Werk vrijdag naar aanleiding van berichtgeving in Het Financieele Dagblad. De stichting beroept zich op gegevens van de WAI-datebase waarin het werkvermogen van circa 100.000 werknemers is vastgesteld.

Verschillen
Voorzitter Jan Laurier van de stichting benadrukt wel dat er grote differentiatie bestaat tussen verschillende beroepsgroepen en individuen. ,,Maar gemiddeld gezien en met de nodige mitsen en maren is doorwerken tot je 75e mogelijk”, zegt hij.
HBO-ers opgebrand

Volgens de WAI-database zijn vooral mensen die een hbo-opleiding hebben genoten eerder opgebrand. ,,Vooral mensen in het onderwijs en in de zorg scoren onder het landelijke gemiddelde”, vervolgt Laurier. ,,Ik vermoed dat dat komt doordat die mensen vaak een beroep hebben waarin ze zich weinig doorontwikkelen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het vermogen om te blijven werken van mensen die hun leven lang leren hoger blijft.”

Posted by SweDutch