We zijn écht van ’t padje af en in het ravijn gestort.

Bericht in De Telegraaf, vandaag 8 juli 2020, dat een van hun columnisten, Sylvia Witteman, onderstaande foto en tweet had geplaatst: “Verbazend dat dit hier nog hangt, midden in Amsterdam”.  En ja hoor, die doorgesnoven discriminatie- en racisme gutmenschen direct in de weer met het bedreigen van de bewoners van het pand, beeld moet weg enz enz. Gelukkig reageerde mevrouw Witteman goed: “Godverdomme! Mijn spottende opmerking is serieus genomen door een stel idioten. De bewoners worden lastig gevallen en de gaper wordt weggehaald! Educate yourself: gapers zijn er in alle huidskleuren en hebben HELEMAAL NIETS met racisme te maken”.

Afbeelding
Maar het toont maar weer wat voor domme, domme losers en fatsoensfanaten hier bezig zijn. Totaal geen benul wat zo’n gaper betekent en/of voorstelt. Nee, die is zwart dus racisme/slavernij. Dit soort mensen zijn jammer genoeg te dom om mee in discussie te gaan, maar de ellende is dat ze wel door hun geschreeuw en agressieve gedrag een podium krijgen in de media. En daar zijn we bij een van de oorzaken van de verspreiding van deze racisme en discriminatie-onzin terecht gekomen: de media. Ik denk dat als deze een week niet berichten over bovenvermelde minkukels, de hele hype als een nachtkaars uitgaat.
Laat niet niet onverlet dat in onze samenleving bijvoorbeeld racisme wel degelijk voorkomt en zeker dient te worden aangepakt, maar dit op zo’n absurde wijze tot uiting brengen en voor het voetlicht brengen: een gotspe. Helaas kan en mag alles in dit land, dus ook dit en laat de silent majority het maar weer gebeuren en/of gedoogd het maar weer.
Een bewijs dat wij het te goed hebben in deze samenleving en (uit verveling?) daarom de geschiedenis geweld aandoen in plaats van aan de toekomst te werken. Hoewel, verveling ten gevolge van Covid-19, kan wellicht ook een rol spelen.

Posted by SweDutch

Geef een reactie