Waarom zweeg ook BING over MeToo-affaire D66? ‘Het is een commercieel bureau’

Bron: nieuwsbrief Welingelichtekringen 23.4.2022

Onderzoeksbureau BING bracht het grensoverschrijdende gedrag van D66-prominent Frans van Drimmelen aan het licht. Waarom hield het bureau vervolgens zijn mond?

Er kwam alleen een gekuiste versie van het rapport naar buiten. De MeToo-affaire stond enkel in een vertrouwelijke bijlage. Hoogleraar integriteit Rob van Eijbergen vindt het opmerkelijk dat BING zich stilhield. “Ik mis transparantie en duidelijkheid over de kwestie. Het rapport werd bekendgemaakt na de verkiezingsavond vorig jaar. Dat roept bij mij het gevoel op dat er iets niet deugt.”

Je kunt je afvragen hoe onafhankelijk BING eigenlijk is, vindt ook emeritus-hoogleraar integriteit Hans van den Heuvel. “Het is een commercieel bureau en daardoor kan het misgaan. Ik heb zelf weleens onderzoeken geweigerd omdat de uitkomst vast moest staan. Maar voor commerciële bedrijven is het een verdienmodel. Daardoor kan het sneller onzuiver worden”, vertelt hij aan EditieNL.

BING laat aan EditieNL weten dat het in opdracht van D66 het grensoverschrijdende gedrag buiten het openbare rapport heeft gehouden en alleen heeft opgeschreven in de vertrouwelijke bijlage.Bron(nen):   RTL Nieuws

https://www.welingelichtekringen.nl/politiek/3295895/waarom-zweeg-ook-bing-over-metoo-affaire-d66-het-is-een-commercieel-bureau.html  

Posted by SweDutch

Geef een reactie