Verbijsterend: rechter spreekt verkrachtende migrant vrij, omdat hij Westerse “culturele codes” niet kende

Bron: nieuwsbrief De Dagelijkse Standaard 22.11.2018

Een verkrachter in Frankrijk is bij het aanhoren van zijn straf de gevangenisdans gedeeltelijk ontsprongen, omdat hij door de rechter niet in staat werd geacht de “culturele codes” te kennen die in het Westen gangbaar zijn. Zodoende kan een verkrachting hem niet kwalijk worden genomen, en werd hij tot de verbijstering vrijgesproken door de Franse strafrechter.

Dat je met je tengels van vrouwen die ‘NEE’ zeggen hebt af te blijven, is een regel waarvan je zou denken dat die bij iedere man wel tot diep in de vezels zou zitten ingeprent. En tolerantie voor lui die zeggen deze regel niet te kennen? Ja, die is natuurlijk minimaal. Onvrijwillige seks is onvrijwillig. En dus verkrachting: klaar.

Zou je inderdaad zeggen, maar in Normandië in Frankrijk ligt dat kennelijk toch allemaal iets genuanceerder. Daar werd gisteren een 21-jarige man vrijgesproken van de verkrachting van een middelbare scholiere in 2015. De advocate van de man oordeelde namelijk dat de kerel de “culturele codes” van Frankrijk niet kende. En de rechter ging mee in dat belachelijke verweer:

“De advocaat van de verdediging haalde de moeilijkheid bij de interpretatie aan, welke – aldus de vrouw – de rode draad zijn bij deze zaken. Moeilijkheid bij de interpretatie aan de kant van haar cliënt die niet beschikte over de “culturele codes” om zich te realiseren dat hij een band forceerde door middel van angst of verrassing. Moeilijkheid bij de interpretatie aan de kant van het slachtoffer die een blik als een dreiging kan opvatten and daardoor een beperking. Moeilijkheid bij de interpretatie door het Openbaar Ministerie die niet wisten hoe ze de afkeer van het slachtoffer moesten meten.”

Helemaal zonder kleerscheuren komt de verkrachter ook weer niet thuis, want hij werd wel schuldig geacht aan seksueel misbruik van een andere tiener. Toch nog een heel klein beetje gerechtigheid dus. Al is het inderdaad niet veel, en vermoedelijk onverteerbaar voor het verkrachte meisje en haar familie.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2018/11/verbijsterend-rechter-spreekt-verkrachtende-migrant-vrij-omdat-hij-westerse-culturele-codes-niet-kende/

Posted by SweDutch

Geef een reactie