Soms kan een gekunsteld bericht, toch waarheden bevatten.

Onderstaande tekst ontving ik via een WhatsApp-bericht met als titel: “Zeer goede toespraak van de Australische minister Julia Gillard”.

Laat duidelijk zijn, de inhoud is toegespitst op Australië en de situatie aldaar, maar kan in z’n algemeenheid, gedeeltelijk ook op de NL/EU-samenleving worden geprojecteerd. Zeker voor Nederland geldt dit gezien de commotie de laatste tijd met leraren die moeten onderduiken en schoolbesturen (lees: samenleving) die te laf zijn deze mensen te steunen. In Leiden nam het schoolbestuur zelfs afstand van deze godsdienstleraar (gebeurtenis van rond 22.11.2020).

De meeste uitlatingen in de toespraak zijn oud (blijkbaar een oud bericht), ca. 2010-2015. Mevrouw bestaat inderdaad. Ze was MP van Australië, maar heeft echter niet alle uitspraken zelf gedaan. Zo zitten er o.a. teksten van een Amerikaanse Air Force veteraan en twee Australische politici tussen volgens een Oostenrijks onderzoek. Maar de maker heeft alles goed gehusseld en is tot een aardige “toespraak” gekomen die, nog steeds, adembenemend actueel is.

Misschien te bestempelen als een hoax omdat de politicus die dit in de EU durft te zeggen, nog geboren moet worden. Misschien dat in Nederland (en wellicht op andere plekken in Europa) politici/bestuurders zijn die dit wel denken en zouden willen uitspreken, maar “politieke correctheid” verkiezen boven, eerlijk en duidelijk uitleggen hoe wij in onze cultuur/samenleving staan en wat wij van “nieuwkomers” verwachten, ook al valt het een deel van de bevolking rauw op hun dak.

De, lange, tekst:

“Le droit de partir ….. !!

“Moslims die onder de islamitische sharia-wetgeving willen leven, hebben het bevel gekregen Australië te verlaten, omdat de regering hen ziet als radicalen die zich voorbereiden op mogelijke terroristische aanslagen.”
Letterlijk zei ze:
“IMMIGRANTEN, NIET AUSTRALISCH, MOETEN AANPASSEN.
Accepteer het of verlaat het land.
Ik ben het zat dat deze natie zich zorgen moet maken of het sommige individuen of hun land beledigt.
Sinds de terroristische aanslagen op Bali hebben we een toenemend patriottisme gevoeld onder de meerderheid van de Australiërs. Deze cultuur is gedurende twee eeuwen gegroeid, gevormd door de veldslagen, beproevingen en overwinningen van miljoenen vrouwen en mannen, die allemaal alleen vrede zochten en wilden.
We spreken meestal ENGELS, geen Spaans, Libanees, Chinees, Japans, Russisch, Italiaans, Duits of andere talen. Daarom, als u deel wilt uitmaken van onze samenleving … leer onze taal!

De meeste Australiërs geloven in God.
Het zijn niet een paar christenen, het is geen politiek rechtse vleugel, het is geen politiek gemotiveerde dwang, nee, het is een feit omdat christelijke vrouwen en mannen, met christelijke principes, deze natie hebben gesticht, en dit is heel duidelijk gedocumenteerd. En het is zeker gepast om dit op de muren van onze scholen uit te drukken.
Als God je beledigt, stel ik voor dat je een ander deel van deze wereld als je nieuwe thuis beschouwt, want God maakt deel uit van ONZE cultuur. We accepteren uw overtuigingen en zullen ze niet in twijfel trekken.
Het enige wat we vragen is dat u ons geloof accepteert en met ons samenleeft in harmonie, vrede en vreugde.
Dit is ONZE NATIE, ONS LAND en ONZE LEVENSSTIJL, en we geven je alle gelegenheid om van al deze prestaties te genieten en deze met ons te delen. Maar als je constant klaagt, medelijden zoekt, onze vlaggen verbrandt, ons geloof veroordeelt, onze christelijke waarden negeert, onze levensstijl veroordeelt, dan moedig ik je aan om te profiteren van een ander voordeel van onze grote Australische democratie en samenleving:
HET RECHT OM DIT LAND TE VERLATEN!
Als je hier niet tevreden bent, ga dan!
We hebben je niet gedwongen om hier te komen.
Je vroeg om hier te zijn.
Accepteer dus het land dat jou heeft geaccepteerd. ”

PS Dit laatste heeft nog niet zo heel lang gelden, een bekende burgemeester in Nederland ook gezegd.

 

Posted by SweDutch

Geef een reactie