Ruiken aan Apple en Facebook: techstarters op boot bij Silicon Valley

Bron: Z24 nieuwsbrief 1.12.2011

Lang niet iedere techondernemer slaagt erin een werkvisum voor de Verenigde Staten te bemachtigen, terwijI starters toch in de buurt van Silicon Valley willen zijn. Investeerder Peter Thiel steekt geld in een boot net buiten de kust van het walhalla voor techbedrijven.

Miljardair Peter Thiel, ook bekend als oud-oprichter van betalingsdienst PayPal, steekt geld in Blueseed, een onorthodox initiatief voor startende bedrijven in Silicon Valley.
Blueseed is een bedrijf dat vlak voor de kust van Californië een drijvend bedrijventerrein voor techbedrijven wil gaan exploiteren. Tot nu toe was het vooral een idee, maar met de steun van Thiel, kan het misschien ook echt worden gerealiseerd. Daarover schrijft techsite CNET woensdag.
Bedrijfsruimte op schip
Een cruiseschip, of een ander oceaanwaardig vaartuig, is bedoeld voor buitenlanders met een goed idee, maar zonder een …..
verblijfsvergunning of visum waarmee ze langere tijd in Silicon Valley kunnen werken. De oprichters van Blueseed, Max Marty en Dario Mutabdzija, willen ongeveer 1000 mensen op het schip onderbrengen.
Het voordeel van het schip is dat ondernemers met een veerbootje in korte tijd op het vaste land zijn. Ze hebben dan wel geen ‘ green card’ , maar met een tijdelijk zakenvisum kunnen ze toch zaken kunnen doen in de Valley. Het schip, dat net in internationale wateren komt te liggen, zal waarschijnlijk worden geregistreerd op de Bahama’s of de Marshall Eilanden.
Het zal nog wel even duren voordat het schip er daadwerkelijk ligt. In de opstartfase hebben de twee oprichters volgens CNET ongeveer een half miljoen dollar nodig. Bij een tweede financieringsronde gaat het om veel meer: 10 tot 30 miljoen dollar. Maar de aanschaf en het geschikt maken van een zeewaardig vaartuig is dan ook niet goedkoop.

Posted by SweDutch