Rotterdamse stadhavens eerste project crisiswet

Demissionair premier Jan Peter Balkenende geeft dinsdagmiddag het startsein voor de ontwikkeling van de Rotterdamse Stadshavens. Het project is het eerste uit een reeks van zo’n zestig projecten die versneld kunnen worden uitgevoerd door de instelling van de crisis- en herstelwet.

Boost
De verkorte procedures moeten de Nederlandse economie een boost geven in de huidige economische crisis. De wet werd eind maart aangenomen door de Eerste Kamer, nadat de Tweede Kamer er vorig jaar november al mee had ingestemd. De wet voorziet in snellere procedures rond de aanleg van wegen en andere infrastructurele projecten. Bezwaarprocedures worden bijvoorbeeld ingekort. Volgens de regering zijn de tientallen miljarden aan extra investeringen goed voor de werkgelegenheid, vooral in de bouwsector.

Intentieverklaring
Balkenende tekent dinsdag een ‘intentieverklaring’ voor het project Stadshavens in Rotterdam. Andere ondertekenaars zijn burgemeester Ahmed Aboutaleb, voorzitter Elco Brinkman van Bouwend Nederland en president-directeur Hans Smits van het Havenbedrijf Rotterdam.

Bron: Binnenlands Bestuur website 6.4.2010

Posted by SweDutch