Rotterdam The Hague Airport wil vluchten uitbreiden

Bron: nieuwsbrief RT-Rijnmond 12.12.2013
Rotterdam The Hague Airport is druk bezig om het aantal vluchten naar het vliegveld uit te breiden. De luchthaven heeft met het ministerie van Infrastructuur en Milieu al over de plannen gesproken.

‘Groot voorstander’
Het Rotterdamse vliegveld moet van het ministerie nut en noodzaak én draagvlak voor de plannen aantonen voordat de uitbreiding ter sprake komt.
In de eerder door het kabinet gepresenteerde luchthavenvisie was alleen uitbreiding voor Eindhoven en Lelystad bespreekbaar. Ook een milieueffectrapportage maakt onderdeel uit van de voornemens van de vliegvelddirectie.
Werkgeversorganisatie VNO-NCW is een groot voorstander van de plannen. Volgens directeur Bert Mooren zouden er “tien tot twaalf bestemmingen bij moeten komen.” Onder meer naar Berlijn, Scandinavische landen en Oost-Europa. Uitbreiding stimuleert de economische groei en werkgelegenheid”, aldus Mooren, die groei in de avonduren niet uitsluit.

Bewoners
Bewoners die al jaren tegen het vliegtuiggeluid protesteren, vinden …..
de ideeen onbespreekbaar. Zij zagen de klachten in 2013 van 3500 naar ruim 5100 (bron DCMR, red) groeien.
“Wij zijn voor een balans tussen de economie van Rotterdam en het vermijden van geluidsoverlast. Als er meer zakelijke vluchten komen door de week, willen wij die inruilen voor minder of geen vakantievluchten in het weekend,” aldus Letty Bekedam van BTV.

Gemeente RotterdamDe gemeente Rotterdam zegt in een reactie dat ze eerst meer wil weten over wat de ‘impact’ is voor de directe omgeving en regio. Rotterdam wacht resultaten van onderzoeken naar die effecten af. GroenLinks in Rotterdam heeft wel laten weten tegen een uitbreiding te zijn en wil dat de gemeente daar een stokje voor steekt.

Gemeente Lansingerland
Wethouder Henk de Paepe van de gemeente Lansingerland wil dat de luchthaven zich sowieso blijft houden aan eerder gemaakte afspraken over geluidsoverlast. De gemeente komt later met een inhoudelijke reactie over de uitbereidingsplannen.

Posted by SweDutch