Radicale moslims verstoren islam-lezing in Amsterdam

Bron: Elsevier nieuwsbrief 7.12.2011
Een debat tussen GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi en schrijfster Irshad Manji in het Amsterdamse debatcentrum De Balie is woensdagavond verstoord door radicale moslims die met eieren gooiden.
Manji kwam pratenover haar nieuwe boek, Liberty and Love. Ze bepleit net als Dibi een moderne versie van Islam en schreef eerder Het Islam dilemma.

Podium af‘Opruiers eisen dat Irshad Manji en ik van het podium afgaan. Ondanks verzoek van de politie om daar gehoor aan te geven, is antwoord: nee,’ twittert Dibi.
Ooggetuigen melden op Twitterdat de twintig tot dertig verstoorders een Vlaams accent hebben en leuzen als ‘jullie zijn niet islam’ en ‘allah akbar’ schreeuwden. Ze noemden zichzelf …..
Sharia4Holland, maar bleken uit België te komen. De verstoorders weigerden op te stappen. Er volgde geduw en getrek met de politie.

Niet bangDe groep bespuugde Manji en er werd gedreigd haar nek te breken. De ME moest er aan te pas komen om de groep te verwijderen. Er zijn twee aanhoudingen verricht, een voor belediging en een voor bedreiging.
De lezing ging daarna nog even door, twitterde Dibi. De sprekers lieten weten zich niet bang te laten maken door een groepje radicalen. Manji heeft aangifte gedaan.
PVV-leider Geert Wilders neemt het op voor de GroenLinkser. ‘Dibi verdient geen eieren van radicale moslims of verstoring van de bijeenkomst. Hij moet kunnen zeggen wat hij wil,’ zegt Wilders.

Posted by SweDutch