Professionele clown is niet blij dat Donald Trump door Biden een ‘clown’ werd genoemd: ‘Clowns zijn heel iets anders dan Donald Trump’

Bron: nieuwsbrief Business Insider 1.10.2020

Tim Cunningham was op vakantie in staat North Carolina toen hij besloot het verkiezingsdebat te volgen. Hij zat in een blokhut op het platteland.

Hij vond dat het zijn “verantwoordelijkheid als burger” was om naar het presidentiële debat te kijken. Tijdens het debat hoorde hij hoe de Democratische presidentskandidaat Joe Biden president Donald Trump een “clown” noemde.

Het debat was een clownesk optreden dat wereldwijd nogal nagalmde. Maar voor Cunningham, die zelf een clown is, raakte het debat een gevoelige snaar.

“Toen ik het hoorde, moest ik heel hard lachen”, zei Cunningham tegen Business Insider. “Ik sta helemaal achter Biden. Ik begrijp wat hij probeert uit te halen. Wij moeten die persoon zo snel mogelijk vervangen; met die persoon bedoel ik de persoon die zich momenteel president noemt.”

Clowns zijn echte virtuozen

Cunningham begon twintig jaar geleden aan een studie om een clown te worden en kreeg drie jaar later zijn eerste baan bij een non-profit organisatie voor clowns. Hij werkte een tijdje ook in het ziekenhuis. Daar besloot hij om weer te gaan studeren om verpleegkundige te worden.

Momenteel werkt hij als een manager van verpleegkundigen in de staat Georgia. Hij moet samen met het andere zorgpersoneel hard aan de bak om de coronacrisis te helpen doorstaan. Cunningham wil wel wat kanttekeningen plaatsen bij het wegzetten van Trump als een clown. Clowns zijn volgens hem echte “virtuozen” omdat er veel vaardigheid nodig is om het beroep uit te oefenen.

“De clown kan een virtuoze handeling makkelijk doen lijken, waardoor mensen niet zo snel zien hoeveel werk erin ziet. Maar als zo’n handeling mislukt, lijkt het een stomme fout. Daardoor is het een belangrijke eigenschap van clowns dat ze zich voor kwetsbaarheid en falen open kunnen stellen.”

Dat is waarom een clown zo mooi kan zijn, aldus Cunningham: “Het is een kunstenaar die waanzinnige dingen uithaalt, maar af en toe loopt het mis. En juist als er een flop is, lachen we. Een clown kan zo’n flater makkelijk opvangen. Clowns zijn echt veerkrachtig, ze nemen ons mee in het optreden en ze weten hoe ze het publiek moeten boeien.”

Dus een clown kan een virtuoos zijn, maar dat is niet wat Biden bedoelde toen hij Trump dinsdagavond een clown noemde. Was het woordgebruik dan gepast?

“De persoon die zichzelf president noemt is zeker geen virtuoos”, is de overtuiging van Cunningham.

Dit is volgens hem waarom de term clown slecht past bij Trump. De president heeft simpelweg de cruciale kenmerken niet die bij een clown horen, vindt Cunningham. Aan de andere kant weerspiegelt het gebruik van de term de huidige maatschappelijke standaarden.

Clowns zijn geen Donald Trump

“Het is zorgwekkend dat Trump de standaarden van het menselijke fatsoen tot een dusdanig niveau heeft verlaagd dat anderen, die normaal gesproken zeer intelligent en empathisch zijn, moeten overgaan tot kleineren met termen zoals een clown.”

Cunningham zei dat hij tegelijkertijd “beledigd” en “vereerd” is dat Trump een clown werd genoemd. Vooruitkijkend blijft hij optimistisch, net als een clown. Hij hoopt op een toekomst waar we in plaats van terugvallen een sprong voorwaarts kunnen maken. Maar één ding wil Cunningham duidelijk hebben: “Ik hoop dat we scherp kunnen houden wat clowns eigenlijk zijn. Ze zijn geen Donald Trump.”

Cunningham benadrukte overigens dat hij hier alleen namens zichzelf spreekt.

https://www.businessinsider.nl/biden-trump-verkiezingsdebat-clown/?utm_source=ActiveCampaign&utm_medium=email&utm_content=Zoveel+armer+werd+je+met+geld+op+een+spaarrekening+-+Valutamarkten+reageren+wel+op+het+beleid+van+Trump&utm_campaign=Dagelijks+01+oktober+2020&vgo_ee=bdT2l%2BlE6NbeRPEy9KsR3PlMy%2BOWWuyaZunZiCXh6gI%3D

Posted by SweDutch

Geef een reactie