Picnic laat distributiecentrum door TGW automatiseren

Bron: nieuwsbrief LogistiekProfs 14.7.2020

Picnic laat zijn geplande distributiecentrum in Utrecht automatiseren door material handling-specialist TGW. In drie verschillende temperatuurzones zet de online supermarkt het Flashpick-systeem van TGW in. Een shuttlesysteem met meer dan 200.000 opslaglocaties vormt het hart van de oplossing. 

Picnic opende vorige week nog versneld een distributiecentrum in Apeldoorn. Ondertussen is de online supermarkt druk bezig met een volgend project: een volledig gerobotiseerd distributiecentrum in Utrecht. Het pand heeft een vloeroppervlakte van 40.000 vierkante meter en moet wekelijks meer dan 150.000 gezinnen van boodschappen voorzien.

Shuttlesysteem

Het automatiseringsontwerp in het dc komt van system integrator TGW, dat eerder voor Adidas en Zalando werkte. Het hart van het ontwerp is het shuttlesysteem dat in bijna veertig gangen meer dan 200.000 opslaglocaties kan traceren en beladen. Het systeem beschikt over een KingDrive-conveyorsysteem en een groot aantal PickCenter One-werkstations.

Veeleisend project

Het fulfilmentcentrum is onderverdeeld in drie termperatuurzones: ambient, gekoeld en ingevroren. Dit maakt de planning en realisatie van het project ‘bijzonder veeleisend’, aldus TGW.

Het grootste deel van de ontvangen goederen wordt in de shuttle opgeslagen. Klantenorders beginnen ofwel in het Zone-Picking-gebied, ofwel bij een van de PickCenter One-werkstations. Vervolgens worden de orders in de shuttle opgeslagen voor consolidatie. Met de nieuwe oplossing wordt voedselverspilling en verpakkingsmateriaal volgens Picnic en TGW aanzienlijk verminderd. Om de ergonomie verder te verbeteren, ontwikkelen Picnic en TGW Robotics een gerobotiseerd laadplatformsysteem voor de Picnic-leveringsframes.

Farm-to-fork

Picnic-medeoprichter Frederik Nieuwenhuys: “Het gerobotiseerde centrum in Utrecht vormt samen onze elektrische auto’s de basis van onze unieke ‘farm to fork’-strategie, waarbij gepatenteerde Picnic-technologie wordt gebruikt om ultra-verse producten en boodschappen gratis bij de klanten thuis te leveren. De samenwerking met TGW als wereldleider in geautomatiseerde fulfilmentoplossingen brengt twee teams met uitgebreide kennis van de laatste technologie en software samen.”

https://www.logistiekprofs.nl/nieuws/picnic-laat-distributiecentrum-door-tgw-automatiseren?utm_source=nieuwsbrief_Juli%202020%20editie%202&utm_medium=email&utm_campaign=edm_LogistiekProfs&utm_id=6825

Posted by SweDutch

Geef een reactie