Op deze plekken in de wereld is nog geen McDonald’s

Bron:nieuwsbrief Z24 19.7.2013
McDonald’s opent volgend jaar zijn eerste vestiging in Vietnam. Daarmee zit de fastfoodketen in 120 landen. Tegelijk zijn nog 76 landen verstoken van een McDonald’s. Hier kun je ze vinden.

Een mijlpaal voor McDonald’s. De fastfoodketen opent in 2014 zijn eerste zaak in Vietnam. De franchise-licentie gaat naar Henri Nguyen, een Amerikaans-Vietnamese investeerder die toevallig ook de schoonzoon van de premier van Vietnam is.
McDonald’s is geen voorloper in Vietnam, want rivaal KFC heeft er bijvoorbeeld al 130 zaken. Maar het aantal landen in de wereld zonder McDonald’s wordt wel steeds geringer. Zakensite Bloomberg Business week becijferde dat van de 196 onafhankelijke staten in de wereld er nog 76 geen McDonald’s hebben.
Dat ziet er op de wereldkaart ongeveer  ………
  zo uit: geel is McDonald’s-land, groen is McDonald’s-loos. (zie hier de originele kaart)

 McDonald’s (niet) in Afrika
Dat nog zo veel landen het zonder McDonald’s moeten stellen, heeft vooral te maken met het zwarte gat in Afrika, waar McDonald’s in ruim 40 landen ontbreekt.Een andere relatief lege regio is het Nabije-Oosten, waar de fastfoodketen nog missiewerk moet verrichten in landen als Iran en de Kaspische regio.

In de landen waar McDonald’s wel zit is de absolute omvang van het aantal zaken het grootst in de VS, China, het VK, Frankrijk en Duitsland, met meer dan 900 zaken per land. In Nederland heeft McDonald’s sinds mei dit jaar 34 restaurants.

http://www.z24.nl/ondernemen/op-deze-plekken-in-de-wereld-is-nog-geen-mcdonalds 

 

Posted by SweDutch