Obsessieve berichtgeving over Gaza is gevaarlijk zelfbedrog

Bron: Elsevier.nl 4.8.2014 door Afshin Ellian
Terwijl het Westen slaapt, verovert Al-Qa’ida nieuwe gebieden. Journalisten houden zich obsessief bezig met de berichtgeving vanuit Gaza, maar in Noord-Afrika zijn intussen verontrustende ontwikkelingen gaande. 

De westerse journalisten zijn in Gaza, waar voor hen het wereldnieuws zich afspeelt. Maar Nederland en de rest van de westerse wereld worden in Gaza niet in hun belangen geraakt. Momenteel zijn de politieke en militaire vijanden van het Westen de terroristische groepen gelieerd aan het islamisme. Dat bent u vergeten.
Waar de islamitische terroristen zijn, wordt het echte nieuws gemaakt dat zowel ons als de inwoners van de islamitische wereld zal raken.

Namen en groepen
De vijand heeft al een symbolische naam – niet door het Westen verzonnen. …..
  De vijand heeft zich aangediend onder de naam Al-Qa’ida. Al-Qa’ida verschijnt via verschillende groepen, namen, gedaantes en organisatie: Taliban, ISIS, Al-Shabaab, Al-Nusra, Ansar al-Shariah, et cetera. En dan hebben we het nog niet over Boko Haram en het Al-Qa’ida-departement in Jemen – en er zijn meer namen en groepen.
Ze behoren niet langer tot de arme sloebers van de wereld: de ISIS beheerst olierijke gebieden. Andere groepen verdienen hun geld via diefstal en gijzeling van westerlingen. Volgens een voorzichtige schatting heeft het Westen in het afgelopen decennium voor ruim 77 miljoen euro vrijwillig bijgedragen aan de Al-Qa’ida-filialen. Dat bedrag is een optelsom van het losgeld dat her en der is betaald om de westerse gijzelaars vrij te krijgen.

Dramatisch
Als dit allemaal waar is, dan moet al onze aandacht – ook die van westerse journalisten – uitgaan naar de gebieden waar de vijand zich bevindt. Dan zouden onze journalisten in Irak, Afghanistan en vooral in Libië moeten zijn om ons te berichten over de dramatische gebeurtenissen aldaar.
Maar onze aandacht gaat uit naar het gebiedje Gaza, waar het Westen geen aanwijsbaar belang heeft. Niet Gaza, maar Noord-Afrika grenst aan Europa.
Hebben we een journalist in Tunesië? Nee. Wist u dat enkele dagen geleden het leger en de veiligheidsdiensten van Tunesië in staat van paraatheid zijn gebracht? Wist u dat ze de grensbewaking met Libië hebben versterkt?

Obsessief
Nee, natuurlijk niet, wie had u dat moeten vertellen? De westerse journalisten die nu 24 uur de berichten uit Gaza verwerken, hebben geen tijd voor de werkelijk angstaanjagende gebeurtenissen in Irak en Libië.
En wat voor berichten verwerken westerse journalisten uit Gaza? De berichten van het ministerie van gezondheidszorg van Hamas worden door de westerse journalisten als de bron van de berichtgeving genomen. Ze mogen in Gaza de Hamas-strijders niet filmen of spreken. Dit is geen journalistiek, maar een obsessief mondiaal zelfbedrog.
Libië is een oliestaat, grenzend aan Europa. Het zijn grenzen die Europa moeilijk kan bewaken. Dat blijkt dagelijks uit de instroom van illegale immigranten.

Bolwerk van Moslimbroeders
Ansar al-Sharia, een filiaal van Al-Qa’ida, heeft Benghazi veroverd. Die Libische stad was tijdens het regime van kolonel Muammar al-Khaddafi een bolwerk van de Moslimbroeders. Londen en Parijs wilden Khaddafi niet geloven.
De Amerikaanse regering beschuldigt Ansar al-Sharia ervan dat hij de gewelddadige aanval op de Amerikaanse diplomaten heeft gepland en uitgevoerd. Daarbij kwam de Amerikaanse ambassadeur, Christopher Stevens, op gruwelijke wijze om het leven.
Mohammad Ali al-Zahawi is de leider van Ansar al-Sharia. Hij waarschuwde de Verenigde Staten in krachtige termen: ‘We remind America of their defeats in Afghanistan, Iraq and Somalia.’

Symbool
Volgens de inlichtingendiensten is Al-Qa’ida een gedecentraliseerde organisatie aan het worden. Al eerder heb ik erop gewezen dat we Al-Qa’ida niet in de eerste plaats als organisatie, maar als een ideologisch symbool moeten zien.
Dit neemt niet weg dat er ook Al-Qa’ida-cellen zijn die het Westen iets willen aandoen. Maar het gevaar komt van de gedecentraliseerde Al-Qa’ida-filialen. Daarom noemde de Amerikaanse president Barack Obama Ansar al-Sharia de meest directe bedreiging voor de Verenigde Staten. Intussen mogen we ISIS aan deze lijst toevoegen.

Stuwdam
ISIS veroverde weer een strategische plaats in Irak: ten noorden van Mosul hebben ze de grootste stuwdam van Irak in handen gekregen. Sinds deze week regeren twee gedecentraliseerde filialen van Al-Qa’ida.
Er zijn dus al twee Al-Qa’ida-staten: ISIS in Irak en Syrië, en Ansar al-Sharia in Benghazi. Het Libische parlement is al gevlucht uit de hoofdstad. Laat het tot u doordringen: er zijn al twee Al-Qa’ida-staten opgericht.
Voordat je het weet, willen ze ook nog lid worden van de Mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties. Aan dit alles wordt in de Europese media nauwelijks aandacht besteed. Ze hebben het te druk met hun eigen obsessie, namelijk de Joden en Gaza.

Massamedia
De westerse democratische rechtsordes zijn erg afhankelijk van massamedia. Vaak bepalen zij de politieke agenda van de Europese politiek en publieke opinie. Als de westerse journalisten hun werk hadden gedaan in Irak en Libië, dan waren politici en burgers nu doordrongen van deze gevaarlijke ontwikkelingen die tot grote regionale conflicten kunnen leiden. Daarnaast kunnen ze een bron van onveiligheid vormen voor Europa.
De NAVO moet bijeenkomen om de gevolgen van de machtsovername in Libië en Irak door Al-Qa’ida te bespreken. Terwijl het Westen slaapt, verovert Al-Qa’ida nieuwe landen en gebieden.
http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2014/8/Obsessieve-berichtgeving-over-Gaza-is-gevaarlijk-zelfbedrog-1570518W/

Posted by SweDutch