Observatie: spookdeclaraties van apothekers voor voorlichting nieuwe medicijn.

Bron: Jef van Adelberg 20.8.2014
HOEZO HOGE ZORGKOSTEN?!

Als we al een zo eenvoudige zaak als deze “fraude” maar laten passeren, is het dan vreemd dat de zorgkosten de pan uit gieren? Ben het met alle mensen eens die roepen dat de overheid maar eens de oorzaken moet aanpakken in plaats van steeds maar aan symptoombestrijding te doen. Zoek eens uit waarom bijvoorbeeld medicijn in Spanje, Portugal en andere zuidelijke landen goedkoper is dan bij ons. En zorg dat wij ook goedkope medicijn kunnen kopen. Kijk ook eens naar ziekenhuisuitrusting die bijvoorbeeld in Duitsland veel goedkoper te krijgen is dan bij ons. Zorg dat wij voor dezelfde prijs scanners en ander instrumentaria kunnen aanschaffen.

Nee, te lastig, te inspannend, te ingewikkeld … makkelijker is de inkomsten (=consument/burger meer laten betalen) dan maar te verhogen. Laffe en …. 
corrupte overheid. Corrupt omdat de politicus die dit aanpakt dus nooit meer een functie krijgt in deze commerciële zorgsector en dus zijn of haar handen nu niet gaat branden aan deze dossiers.

Wat dit “voorlichtingsgesprek” betreft: afschaffen die € 6,-. Dit is gewoon service van de apotheek. Bij de televisiehandel wordt ik ook netjes voorgelicht over de werking van het apparaat en betaal daar niet apart voor. Begrijp ook niet waarom de verzekeringsmaatschappijen dit pikken. 

Posted by SweDutch