Nederlandse student kiest voor België

Bron: Z24 nieuwsbrief 27.3.2012
Nederlandse studenten trekken vaker naar België: goede opleidingen tegen een lage prijs.

Uit nieuwe cijfers van de internationale uitwisselingsorganisatie Nuffic blijkt dat het aantal Nederlandse studenten dat in Belgié studeert dit jaar 7 procent hoger ligt dan een jaar geleden, zo meldt de Volkskrant dinsdag. Het totale aantal Nederlandse studenten in Belgié komt daarmee op 4.620.

Naar verwachting zullen in 2013 nog meer Nederlandse studenten voor een studie in buurland België kiezen. “Als de basisbeurs in de master straks wegvalt, zullen er meer Nederlanders naar België gaan”, stelt beleidsadviseur Rosa Becker van Nuffic tegenover De Volkskrant.
Studie in België

In Vlaanderen bedraagt het collegegeld 578,80 euro per jaar, tegen 1.713 euro in Nederland. Bovendien zijn de prijzen van tweede studies in Nederland fors verhoogd, tot bedragen van 10 duizend euro per jaar, aldus de Volkskrant.

Vooral de universiteiten van Leuven en Antwerpen zijn in trek. In Leuven studeren inmiddels 1.414 Nederlandse studenten. Deze universiteit staat op de ranglijst van de Britse Times een plek hoger dan de best geplaatste Nederlandse universiteit (Utrecht).

Posted by SweDutch

1 comment

Heel verstandig