Legerimams willen vrijstelling militairen tijdens ramadan

De twee imams die het ministerie van Defensie vorig jaar heeft aangesteld als geestelijk verzorg voor moslimmilitairen zijn druk bezig met het introduceren van religieuze gebruiken binnen de krijgsmacht. De imams geven cursussen aan koks, zodat zij halal leren koken.Ook willen de twee imams de moslimmilitairen vrijstelling laten geven tijdens de vastenperiode ramadan, schrijft De Telegraaf vandaag.

Voorstellen
De twee imams Ali Eddaoudi en Suat Aydin zijn volgens de krant voortvarend aan de slag gegaan. De geestelijken zeggen in de krant in overleg te zijn over de vrijstelling van oefeningen voor moslimmilitairen tijdens de ramadan.

Defensie laat overigens weten dat alle voorstellen zich nog in een pril stadium bevinden en dat het nog lang niet zeker is dat de voorstellen worden gehonoreerd.

PVV
Kamerlid Sietse Fritsma van de PVV stelt vandaag Kamervragen over de ‘islamisering binnen de krijgsmacht’.De PVV vindt het werk van de legerimams ‘absurd’.

Kommentaar: Het feit dat het Ministerie van Defensie de kwestie niet afdoet met “…dit soort voorstellen worden niet in overweging genomen ….”, zegt genoeg. Weten de Belgen wanneer ze ons over zeven jaar moeten invaderen: tijdens de Ramadan ……..!?

Bron: Elsevier website 9.4.2010

Posted by SweDutch