Korpschef: ICT-probleem neemt catastrofale vorm aan

De computerproblemen bij de politie hebben ‘catastrofale vormen’ aangenomen. ‘Het niet functioneren van onze systemen raakt de slagader van mijn organisatie.’ Dat schrijft de korpschef van de regiopolitie IJsselland, Peter-Jaap Aalbersberg, in een vertrouwelijke brief aan Vts PN (voorziening tot samenwerking Politie Nederland), de organisatie die verantwoordelijk is voor de ICT bij de politie.

Totale systeem werkt gebrekkig
Tv-rubriek Nova citeerde woensdagavond uit de brief. Volgens Aalbersberg is er sprake van een crisissituatie. Hij noemt het onacceptabel dat de politie door haperende computersystemen burgers teleur moet stellen. Volgens Nova refereert de korpschef met zijn noodkreet niet alleen aan de computerstoring waar aan aantal korpsen in Noord- en Oost-Nederland sinds een week mee te maken hebben, maar aan de gebrekkige werking van het totale systeem.

Minder inhuur
Overigens werd maakte minister Ter Horst gisteren bekend dat de centrale ICT-afdeling van de politie is steeds minder geld kwijt aan het inhuren van personeel van buitenaf. Kostte dit in 2008 nog 147 miljoen euro, vorig jaar ging het nog om 108 miljoen. De bedoeling is om dit jaar op 50 miljoen uit te komen. Vandaag houdt de Kamer een spoeddebat over het geld dat de politie-instelling aan tijdelijke medewerkers van buiten het bedrijf kwijt is. De Tweede Kamer reageerde op berichten over hoge personeelskosten en leidinggevenden die te veel zouden verdienen.
Bron: Binnenlands Bestuur website 28.1.2010

Posted by SweDutch