Koning Saudi-Arabië verschuift weekend

Bron: Nu.nl 23.6.2013
Het weekend in Saudi-Arabië begint vanaf nu pas op vrijdag. De werkweek van het islamitische koninkrijk gaat van zondag tot en met donderdag duren. Dit heeft koning Abdullah zondag besloten. 

Tot nu toe hadden de werknemers in de grootste Arabische economie op donderdag en vrijdag vrij.
Vrijdag is de belangrijkste dag van de islamitische week, en donderdag was dus als het ware de ”islamitische zaterdag” van voorbereiding op de heilige dag.

Door de oude regeling overlapte de Saudische werkweek echter maar drie dagen (maandag tot en met woensdag) met die van belangrijke handelspartners in de …..
christelijke wereld. Veel bedrijven vonden dat onhandig. 

Frankrijk
Sommige conservatieve islamitische schriftgeleerden hekelden dat Saudi-Arabië niet ”het voorbeeld van de joden en christenen moet volgen”. Saudi-Arabië was echter de laatste Golfstaat met een weekend op donderdag en vrijdag, nadat Oman daar vorige week van was afgestapt.
In de meeste Arabische landen is het nu op vrijdag en zaterdag weekend. Tunesië en Libanon volgen het voorbeeld van oud-kolonisator Frankrijk, met een weekend op zaterdag en zondag. Werknemers die er voor het belangrijke vrijdaggebed naar de moskee willen, mogen wel een pauze nemen.
http://www.nu.nl/opmerkelijk/3508231/koning-saudi-arabie-verschuift-weekend.html

Posted by SweDutch