‘Ik ga vliegend naar spreekuur’

Bron: nieuwsbrief Sprout 24.7.2013 
Niet iedereen staat dagelijks in de file om van A naar B te komen. De komende dagen laten we ondernemers aan het woord die auto laten staan en op originele wijze naar werk komen. Vandaag: zorgondernemer Jan Jaap Dito.

SPR05 ontheroad Jaap-Dito (1)

“Toen ik vijf jaar geleden met het Opsis Oogziekenhuis in Amstelveen begon, ontdekte ik al snel dat er op Texel geen enkele oogspecialist zat, terwijl er 14.000 mensen wonen. Ik besloot daar een tweede vestiging op te zetten en trof er Nepalese toestanden aan: mensen met vergevorderde staar en  ……
  andere oogafwijkingen waar ze al jaren mee rondliepen. Zeker voor oudere patiënten is het ver reizen naar Den Helder, soms moeten ze wel vijf keer heen en weer naar het ziekenhuis.
In het begin nam ik de boot in Den Helder, vanuit Amstelveen was ik dan 2,5 uur onderweg. Tot ik in veertig minuten heen en weer bleek te kunnen vliegen.

k heb al jaren een commercieel vliegbrevet en sinds 2007 mijn eigen vliegtuig, een Cirrus. Het is ideaal, laatst had iemand een ernstige ooginfectie en ben ik op vrijdagavond laat nog erheen gevlogen. Mijn assistente heeft ook haar vliegbrevet en gaat altijd met me mee. Zo kunnen we samen beslissingen nemen, bijvoorbeeld bij een onveilige landingssituatie. Ook naar congressen in Europa neem ik mijn eigen vliegtuig. Hij doet er twee keer zo lang over als een Boeing 747, en toch ben ik er sneller omdat ik niet eindeloos hoef te wachten op vliegvelden. Ook vlieg ik na het spreekuur op Texel wel eens door naar een congres in Groningen. Het is fantastisch om zo flexibel te zijn, ik kan het elke ondernemer aanraden.”
Lees ook waarom voor Niels Schultz (Squla) de boot het favoriete vervoersmiddel is en Martien Witsenburg, importeur van van kokosolie, Segway pakt. 
Dit artikel is onderdeel van een special uit het Sprout Magazine. Lees hier meer over de ondernemer als Road Warrior. 
 http://www.sprout.nl/313/74809/lifehacking/ik-ga-vliegend-naar-spreekuur.html?utm_source=nieuwsbrief-sprout&utm_medium=email&utm_campaign=hardere-aanpak-faillissementsfraude-709

Posted by SweDutch