Idioot dat Ploumen belasting wil betalen over hulpgeld

Bron: nieuwsbrief Elsevier 16.7.2015 door Eric Vrijsen
In het denken van de PvdA-minister komt alle heil van de overheid die het geld moet bezitten om het uit te strooien over de onderdanen.

Nederland geeft elk jaar een slordige 5 miljard euro uit als ontwikkelingshulp aan arme landen. Het zou prachtig zijn als die hulp effectief was, maar helaas zijn daar weinig bewijzen van. Vaak blijkt hulp zelfs contraproductief, onder meer omdat de geldstroom de corruptie aanwakkert.
Toch gaat Nederland door met het opdringen van hulp. Den Haag betaalt soms steekpenningen aan ambtenaren in ontwikkelingslanden opdat Nederlandse projecten doorgang kunnen vinden. PvdA-minister Lilianne Ploumen gaat nu nog een stapje verder.
Vlak voordat ze afreisde naar een donorconferentie in Addis Abeba kondigde ze aan dat ze de opbouw van belastingdiensten in arme landen een handje wil helpen door voortaan omzetbelasting en invoerrechten te betalen over de financiële hulp die Nederland aanbiedt. …..

Ploumen is als iemand die op je verjaardagsfeestje komt met een duur cadeau waar je niet echt op zit te wachten. Je eerste reactie is: hebt u soms geld te veel? En dan: hoe aanmatigend kan iemand zijn?

Hoofd boven water
Ploumen houdt er een andere redenering op na. In dagblad Trouw zegt ze: ‘We kunnen niet van bedrijven vragen belasting te betalen in ontwikkelingslanden en het zelf niet doen.’ De minister wil straks ook gepensioneerde belastinginspecteurs uitsturen, want in de derde wereld staat de ‘onderontwikkelde’ fiscus laag in aanzien.
In het denken van de PvdA-minister komt alle heil van de overheid die het geld moet bezitten om het uit te strooien over de onderdanen. Dat mensen in corrupte dictaturen juist het hoofd boven water houden door weg te duiken van de staat, komt niet bij de minister op.
http://www.elsevier.nl/Nederland/blogs/2015/7/Idioot-dat-minister-Ploumen-belasting-wil-betalen-over-hulpgeld-2657193W/?masterpageid=158493

Posted by SweDutch