Grootste kantoor-ergernis: herrie

Bron: nieuwsbrief Gemeente.nu 20.6.2016
Onderzoek wijst uit dat mensen liever een rustige dan een hippe werkomgeving hebben.

Oxford Economics ondervroeg 1200 werknemers naar hun werkomstandigheden op kantoor ongeveer 10% van de ondervraagden was werkzaam bij een overheidsorganisatie. De belangrijkste bevinding is:

 • Werknemers willen werken Alle extra’s op kantoren als zithoeken, hangplekken, gratis fruit, designburo’s en pingpongtafels worden nauwelijks belangrijk gevonden. De topprioriteit bij werknemers is om rustig en ongestoord te kunnen werken. Vooral in de moderne kantoortuinen waar mensen zonder vaste werkplekken aan de slag gaan wordt het gebrek hieraan een ergernis. Concentratieverlies en minder productiviteit zijn het gevolg, simpelweg omdat het onmogelijk is te ontsnappen aan het geluid (gepraat, gebel, gesnotter) van de collega’s.
  De onderzoekers zien ook dat het management het probleem vaak niet onderkennen. Trotse als ze zijn om hun mooie nieuwe kantoor en de …  introductie van het nieuwe werken wat zo mooi zou aansluiten bij hoe de nieuwe generatie werknemers het willen. Maar het zijn juist ook de millennials die aangeven het maar niks te vinden. Het oplossen van het probleem begint zoals zo vaak dan ook bij het (h)erkennen.

Het onderzoek geeft nog drie andere pijnpunten aan:

 • Werknemers willen technische oplossingen die echt werken.
  Betere tools, die beter aansluiten op het moderne werken
 • Continue beschikbaarheid werkt een burn out in de hand.
  Veel werknemers voelen een druk om altijd beschikbaar te zijn en ook voortdurend volledig op de hoogte.
 • Het management ziet het probleem niet
  terwijl 75% van de ondervraagde managers vindt dat het bij hun allemaal goed geregeld is, geeft nog geen 50% van de ondervraagde werknemers hetzelfde aan.                                           

 http://www.gemeente.nu/Loopbaan/Nieuws/2016/6/Grootste-kantoor-ergernis-herrie-2821578W/?cmpid=NLC|gemeente.nu|2016-06-20|[ERROR:%20Expression%20titel%20is%20undefined%20on%20line%205,%20column%20108%20in%20article.]

Posted by SweDutch