‘FOKKER 130 is veel meer dan een droom’

Bron: Luchtvaartnieuws.nl 6.7.2021

Het project om de productie van de Fokker 100 nieuw leven in te blazen en op de markt te brengen als Fokker 130 is nog altijd actueel. Dat zegt Roland van Dijk, een van de CEO’s van Fokker Services/Techniek, in het julinummer van Luchtvaartnieuws Magazine.

Fokker Services en Fokker Techniek werden afgelopen voorjaar door Panta Holdings overgenomen. Het bedrijf van ondernemer Jaap Rosen Jacobson is ook eigenaar van Netherlands Aircraft Company (NAC), dat al jaren de Fokker 130 – een Fokker 100 met nieuwe vleugels, moderne avionica en zuinigere motoren – op de tekentafel heeft liggen.

“Die is zeker actueel”, zegt Van Dijk over de Fokker 130. “Het is wel een kwestie van de lange adem. Zo’n toestel ontwikkelen en bouwen kost zo een paar miljard. Daarvoor zijn partners en financiers nodig. Maar de F130 is duidelijk veel meer dan een droom. Rosen Jacobson’s vastberadenheid geeft ons smoel en ja, ook een ziel.”

De acquisitie van Fokker Services en Techniek staat volgens hem los van dit superlichte, zuinige en efficiënte vliegtuig voor 137 passagiers. Fokker Services en Techniek richten zich vooral op onderhoud, reservedelen, service, modificaties en innovatie en blijven ook met GKN Fokker samenwerken.

https://www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/categorie/18/technologie/fokker-130-is-veel-meer-dan-een-droom

Posted by SweDutch

Geef een reactie