Eerste congres voor nachtburgemeesters

Bron: Binnenlands Bestuur 12.9.2011
Voor het eerst congresseren eind oktober internationale nachtburgemeesters met elkaar. Tijdens het meerdaagse evenement in het Brabantse Middelbeers praten de burgemeesters van de nacht over thema’s als sponsoring, cultuur, politiek en evenementen.

DeelderDat maakte de organisatie van het Eerste Internationale Nachtburgemeesterscongres maandag bekend. Ook de wellicht bekendste nachtburgemeester, Jules Deelder (Rotterdam), is van de partij.

Verbindende factorVolgens de organisatoren kennen steeds meer gemeenten een nachtburgemeester. Het nachtburgemeesterschap heeft geen officiële status of zelfs een vastomlijnd takenpakket. De nachtelijke burgervaders en -moeders nemen in de regel initiatieven om het culturele (nacht-)leven in hun gemeenten naar een hoger plan te tillen. Verder treden zij als verbindende factor op tussen kunstenaars, overheden, sponsoren en publiek.

Optredens
In Middelbeers volgt op 29 en 30 oktober na het congres een cultureel programma waarbij onder anderen nachtburgemeesters Jules Deelder en dj Isis (Amsterdam) optredens verzorgen.

Posted by SweDutch