Drie vreemde Britse gebruiken

Bron: De Telegraaf 2.11.2012
1. De man tegen paard marathon
De man tegen paard marathon is een jaarlijks terugkerend spektakel in de stad Llanwrtyd Wells (Wales). De marathon over een afstand van ruim 35 kilometer vindt plaats in de maand juni. Hardlopers gaan daarbij de strijd aan tegen paardrijders op hun paard en moeten tijdens het parcours allerlei hindernissen nemen. Het is natuurlijk de ultieme uitdaging om het parcours uit te lopen en het eerste paard te verslaan. In 1980 organiseerde de plaatselijke landheer Gordon Green dit gebeuren voor het eerst nadat hij een discussie tussen twee mannen die in zijn kroeg aan het borrelen waren had afgeluisterd. Eén van de mannen zei toen dat er geen verschil was tussen een mens en een paard wanneer deze een grote afstand af moesten leggen. De ander zei dat in de praktijk en …..
onder publieke belangstelling wel eens te willen testen en zo ontstond de Marathon: man tegen paard. Tot nu toe won alleen in 2004 en 2007 de mens het van het paard…

2. Kampioenschap Brandnetel eten
De jaarlijkse World Nettle Eating Championship, waarbij deelners zoveel mogelijk brandnetels moeten opeten, vinden plaats in The Bottle Inn pub in Marshwood, in het zuid-westen van Engeland.

 

Kandidaten moesten in een uur tijd zoveel mogelijk blaadjes van de plant plukken én eten. Het evenement begon ooit in de pub met een ruzie over de grootte van een brandnetel. De uitdaging ,,Als iemand een grotere heeft, dan eet ik de mijne op” leidde tot deze wedstrijd. Hierbij worden de bladeren met de vingers tot een prop gevouwen, met de niet stekende bovenzijde aan de buitenkant, waarna de prop wordt ingeslikt. Het maagzuur in de maag neutraliseert vervolgens de brandharen.

3. Kampioenschap Kaas rollen in Gloucester
Dit gevaarlijke sportevenement vindt jaarlijks op 22 mei plaats in Gloucester, Engeland plaats. Daar laat men een kaas van vier kilo van de Copper’s Hill, een hele steile helling, naar beneden rollen. De deelnemers moeten achter de kaas aanrollen en proberen deze te pakken zien te krijgen. De deelnemer die de kaas als eerste te pakken krijgt, hetgeen in de praktijk overigens zelden lukt, omdat de kaas een seconde voorsprong krijgt…., is de winnaar.

 

Omdat de deelnemers in hun haast achter de kaas aan te gaan al struikelend, rollend en springend de heuvel afduiken, loopt menig deelnemer de kans om een of twee ledematen te breken. Dit is ook de reden dat dit evement vanaf 2010 officieel niet meer gehouden wordt. Officieus is men echter er wel mee doorgegaan… 

Posted by SweDutch