Dierenterroristen keihard aanpakken!

Leden van de Engelse terreurgroep Stop Huntingdon Animal Cruelty (SHAC) hebben een aanslag in Nederland opgeëist. Ze claimen in Hilversum een aanslag te hebben gepleegd op een voormalig boardmember van NYSE Euronext. De man in kwestie is niets overkomen, maar de dierenterroristen hebben ’s nachts zes bommen geplaatst onder zijn twee auto’s.
En inderdaad ontploften ze ook nog. Dit gebeurde vorige week in Hilversum. De beelden zagen er erg dreigend uit.
Aangescherpt
Waarom hebben de dierenterroristen juist in Hilversum een aanslag gepleegd? Omdat deze zakenman werkte voor NYSE Euronext, dat weer een zakelijke relatie heeft met Huntingdon Life Sciences, een proefdiercentrum. De SHAC is een zeer radicale Britse dierenbeweging. Omdat in Groot-Brittannië de wetten zijn aangescherpt, willen de leden in ons land acties voeren. Nou, gezellig, welkom in Nederland. Wisten we dit niet? Ja, we wisten het wel.
AIVD
In het jaarrapport 2007 van de AIVD werd voor de zoveelste keer ernstig gewaarschuwd voor de dierenterroristen. De groepering Respect voor Dieren (RvD) heeft in 2006 een nieuwe beweging voortgebracht: Anti Dierproeven Coalitie (ADC). Deze lieden zijn ook erg radicaal. Ze zijn bereid om onschuldige burgers te intimideren en zonodig met gebruik van geweld te terroriseren. Al in 2007 bracht de AIVD een nota uit over het dierenactivisme: ‘Dierenactivisme in Nederland, springplank voor Europa’.
Ze worden met de dag gevaarlijker en brutaler en dit wisten wij.
Pacificatie
De theorie dat wanneer een aantal activisten aan de democratische processen deelneemt, dat leidt tot pacificatie van de rest, heeft hier gefaald. De dieren zitten met twee zetels in het parlement en toch loopt er nog een aantal gewelddadige beesten rond. Waarom is het zo ver gekomen? Doordat de overheid onvoldoende optreedt.
Ten eerste moeten zij de dierenactivisten conform de antiterreurwetgeving vervolgen. Ten tweede moet de centrale overheid de bedreigde personen bewaken.
Vogelvrij
Lokale overheden kunnen wel gebouwen beveiligen, maar niet personen. Dat is een taak voor de centrale overheid. Als de overheid dit niet doet, krijgen de loslopende dieren het gevoel dat de opgejaagde mensen vogelvrij zijn verklaard. We moeten ophouden luchtig te doen over georganiseerde gewelddadige groepen. Daarbij is het niet van belang of de doelen en de motieven sympathiek zijn.
Het geweldsmonopolie berust bij de overheid en wie dat schendt, ongeacht de doelen en motieven, moet zwaar worden gestraft. Ook moeten de burgers weer het gevoel krijgen dat de overheid ze echt beschermt.
Marianne Thieme is mooi, maar er zijn ook lelijke dieren.
Bron: weblog Afshin Ellian Elsevier website 14-11-2008

Posted by SweDutch