Corona verstoort plan voor vluchten tussen Groningen en Scandinavië

Bron: nieuwsbrief Luchtvaartnieuws.nl 23.10.2020

De quarantaineplicht die geldt voor Nederlanders die naar Noorwegen reizen zorgt ervoor dat de geplande lijndienst tussen Groningen Airport Eelde en Scandinavian Mountains Airport wordt doorgeschoven. Over animo is er, volgens organisator BBI-Travel, echter niet te klagen. Scandinavian Mountains Airport ligt in Zweden, maar veel passagiers zouden naar Noorwegen gaan.

Het was de bedoeling om vanaf 17 december te starten met de vluchten naar het hoge noorden. Die datum is nu verschoven: volgens de nieuwe planning wordt er tussen 21 januari  en 14 maart elke donderdag en zondag gevlogen op de route. Daarvoor moet een ingehuurde Embraer 190 worden gebruikt.

Veel animo
“Er werd direct na onze aankondiging in augustus massaal enthousiast gereageerd en we werden direct overstelpt met aanvragen”, aldus directeur van BBI-Travel Henk van der Kooi. “We merkten gaandeweg de ontwikkelingen rond het coronavirus in Nederland echter dat bij klanten onzekerheid ontstond en men minder snel overging tot het daadwerkelijk boeken. Daarnaast geldt er momenteel een quarantaineplicht voor Nederlanders die naar Noorwegen willen reizen, en we wilden onze klanten hiermee niet pas op laatste moment confronteren.”

Het wegvallen van de Noorwegen-passagiers deed BBI-Travel besluiten rustigere tijden af te wachten. “Maar laat duidelijk zijn, aan de bestemming ligt het niet, want Noorwegen en de streek Dalarna in Zweden is, helemaal in vergelijking met Nederland, nagenoeg covid-vrij. Klanten reizen dus juist weg van alle Corona-perikelen naar bestemmingen waar men volop de ruimte heeft en onbezorgd van een vakantie kan genieten.”

Groeien op Eelde
Geboekte passagiers op de uitgestelde vluchten hebben er, volgens BBI-Travel, vrijwel allemaal voor gekozen om later dit winterseizoen alsnog op reis te gaan naar dezelfde bestemming. “Een aantal klanten stelden hun reis uit tot volgende kerst, waarbij men de reis tegen dezelfde reissom krijgt aangeboden. Slechts een enkeling heeft gebruik gemaakt van de COVID-belofte behorende terugbetalingsregeling en hebben inmiddels hun reissom terug ontvangen.”

Naast de nu uitgestelde route zou BBI-Travel ook graag vluchten naar Lapland en IJsland aanbieden vanaf Eelde. ”De tijden zijn echter erg raar en we zitten we nog steeds midden in de corona-crisis.”

https://www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/categorie/3/airports/corona-verstoort-plan-voor-vluchten-tussen-groningen-en-scandinavie

Posted by SweDutch

Geef een reactie