Cao voor payrollers staat onder druk

FNV en CNV hebben de onderhandelingen met de VPO stilgelegd. De vakbonden eisen dat payrollers onder de nieuwe cao in dienst blijven van het bedrijf waar ze werken met dezelfde rechten als ‘eigen’ personeel.
De nieuwe cao voor payrollers – ‘uitbesteed’ personeel dat niet in dienst is bij het bedrijf waar wordt gewerkt – staat onder druk. Dat melden vakbonden FNV en CNV, die onderhandelen met werkgeversorganisatie Vereniging van Payrollondernemingen (VPO). De onderhandelingen zijn stilgelegd.

De vakbonden eisen dat payrollers onder de nieuwe cao in dienst blijven van het bedrijf waar ze werken, en dezelfde rechten hebben als ‘eigen’ personeel. Als VPO niet akkoord gaat, dan ‘hebben we een probleem’, zegt Marcel Nuyten van FNV. Mogelijk is hiermee de nieuwe cao van de baan. ‘In meer dan 60% van de gevallen gelden slechtere arbeidsvoorwaarden dan bij de inlener. Dat was niet de afspraak. Ze kunnen payrolling niet legitimeren met een cao’, aldus Nuyten.

Volgens de voorzitter van de VPO, Jeu Claes, is de houding van de vakbonden ‘niet meer van deze tijd’. De huidige cao is in 2006 algemeen verbindend verklaard en geldt voor naar schatting 144.000 mensen.
Bron: FD website 5.12.2010

Posted by SweDutch

1 comment

Jessica den Oever | Payroll Works

De VPO CAO komt in 2011 toch aan zijn einde, het kon ook eigenlijk niet anders. De CAO richtte zich specifiek op payrollers en door de groei van payrolling kan dat niet meer. Op Payroll Works staat een interessant artikel over de verschillen tussen de VPO CAO en andere CAO's. http://www.payrollworks.nl/blog/payrolling/verschillen-in-payroll-caos/