BBI TRAVEL MET GREAT DANE AIRLINES VAN EELDE NAAR SCANDINAVIË

Bron: nieuwsbrief Luchtvaartnieuws.nl 1.7.2021.

Great Dane Airlines voert vanaf 19 december vluchten uit tussen Groningen Airport Eelde en Scandinavian Mountains Airport. Er wordt elke zondag gevlogen in opdracht van touroperator BBI Travel. In het piekseizoen is er ook een vlucht op de donderdag.

Aanvankelijk zouden de vluchten naar de luchthaven in het westen van Zweden, tegen de grens met Noorwegen, afgelopen winter van start gaan. De coronacrisis gooide echter roet in het eten.

Herkansing
”Bij de lancering, vorig jaar, merkten we de populariteit van de bestemming en het vertrek vanaf Groningen Airport Eelde. Een deel van de passagiers, die we vanwege corona moesten annuleren, boekten hun reis al om naar komend jaar, andere passagiers ontvingen op grond van de BBI Travel COVID-belofte de door hun betaalde gelden terug. Nu kan men opnieuw boeken vanaf Groningen Airport, alles staat online”, aldus directeur Henk van der Kooij van BBI Travel.

Great Dane Airlines zet op de route een Embraer 195 in, die plaats biedt aan 118 passagiers. Reizigers die een pakketreis boeken bij BBI Travel kunnen gratis parkeren op de luchthaven, en mogen naast 20 kilo ruimbagage ook gratis ski’s meenemen.

Groningen Airport Eelde is enthousiast over de plannen van BBI Travel. “We zijn blij met de vervolgstap van BBI Travel om deze prachtige winterbestemming door te zetten vanaf Groningen Airport Eelde. Net als BBI Travel blijven wij geloven in de kleinschaligheid van onze luchthaven en deze unieke reisbestemming. Wij heten Great Dane Airlines welkom op Eelde”, reageert Jonas van Dorp, Head of Aviation Marketing & Development.

Winterbestemming
Scandinavian Mountains Airport biedt toegang tot de grootste skigebieden van Noorwegen (Trysil) en Zweden (Sälen) en andere winterreizen met husky- en sneeuwscooteravonturen. De vluchten worden in bepaalde periodes twee keer per week aangeboden waardoor ook een lang weekend of een midweek mogelijk is.

https://luchtvaartnieuws.nl/nieuws/categorie/2/airlines/bbi-travel-met-great-dane-airlines-van-eelde-naar-scandinavie

Posted by SweDutch

Geef een reactie