AIRGOTLAND VAN START MIDDEN IN CORONACRISIS

Bron: nieuwsbrief Luchtvaartnieuws.nl 20.8.2020

Waar veel luchtvaartmaatschappijen door de coronacrisis vechten om overeind te blijven is in Zweden juist een nieuwe speler opgestaan: Air Gotland. De luchtvaartmaatschappij richt zich vooralsnog op dagelijkse vluchten tussen Visby en Stockholm.

Volgens de oprichters speelde het idee om een nieuwe regionale luchtvaartmaatschappij te starten al langer. Toen er, door de coronacrisis, minder vluchten binnen Zweden beschikbaar kwamen besloten ze de knoop door te hakken en van start te gaan.

Een Saab 340, die wordt gehuurd van en gevlogen door het Poolse Sprintair, pendelt sinds afgelopen week dagelijks tussen Visby op het eiland Gotland en luchthaven Bromma bij Stockholm.

De cabinebemanning is in knalroze uniformen gehuld, die aansluit bij de huisstijl van Sprintair. De initiatiefnemers van AirGotland verwachten vooral zakenreizigers een plezier te doen met de vluchten, maar Gotland is ook erg in trek bij toeristen. Daarom vliegen ook Air Leap, SAS en BRA op het eiland, en zijn er bootverbindingen.

https://luchtvaartnieuws.nl/nieuws/categorie/2/airlines/airgotland-van-start-midden-in-coronacrisis

Posted by SweDutch

Geef een reactie