Ahold Delhaize hijst dc-medewerkers in exoskeletten

Bron: nieuwsbrief Logistiekproffs 22.7.2021

Logistiek medewerkers van Ahold Delhaize in de VS dragen voortaan een exoskelet tijdens het picken van zware items. Na succesvolle pilots heeft de multinational 250 ‘robotpakken’ aangeschaft die het werk voor medewerkers moeten verlichten. 

Het exoskelet van Verve Motion verlicht de tilbelasting met 30 tot 40 procent. Een item van 10 kilo voelt door het pak als een item van 6 kilo. Enkele medewerkers droegen de robotpakken het afgelopen jaar en stelden minder last te hebben van vermoeidheid en pijn na een werkdag. Alhold Delhaize besloot de pilot op te schalen en 250 pakken aan te schaffen voor verschillende Amerikaanse distributiecentra.

Volgens de retailer is er geen complexe integratie nodig voor het exoskelet; het aantrekken van een pak duurt dertig seconden. De batterijduur is zodanig dat het pak een hele dienst gedragen kan worden, inclusief overuren.

https://www.logistiekprofs.nl/nieuws/ahold-delhaize-hijst-dc-medewerkers-in-exoskeletten?utm_source=nieuwsbrief_Juli%202021%20editie%203&utm_medium=email&utm_campaign=edm_LogistiekProfs&utm_id=6825

Posted by SweDutch

Geef een reactie