Afvalverwerker AVR in Chinese handen

Bron: DFT De Telegraaf 17.6.2013
Het Nederlandse afvalverwerkingsbedrijf AVR komt in Chinese handen. Een consortium onder leiding van Cheung Kong Infrastructure neemt de afvalreus over voor 943,7 miljoen euro. Dat kondigden het bedrijf uit Hong Kong en huidig eigenaar Van Gansewinkel maandag aan.

AVR wint in grote centrales in Rozenburg, bij Rotterdam, en Duiven energie uit afval. Het bedrijf is in Nederland marktleider op dit gebied en heeft 434 medewerkers in dienst. De energiecentrales leveren ook warmte voor de stadsverwarming en stoom aan de industrie in het Rotterdamse havengebied.

Tycoon
Cheung Kong is het bedrijf van Chinese miljardair Li Ka-shing. De 85-jarige Li is volgens zakenblad Forbes de meest vermogende man van Azië. Volgens het blad is de …..
  tycoon 31 miljard dollar ‘waard’. Zijn bedrijf liet eerder dit jaar al blijken toekomst te zien in afvalverwerking door het Nieuw-Zeelandse bedrijf EnviroWaste over te nemen.
Van Gansewinkel verwacht dat de transactie met Cheung Kong in het derde kwartaal van 2013 wordt afgerond. De deal moet wel eerst worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

Fusie
AVR en Van Gansewinkel fuseerden in 2007. Laatstgenoemde wil zich nu volledig gaan richten op het ophalen en recyclen van afval. Het bedrijf ziet zijn financiële positie door de verkoop van AVR flink versterkt, aldus een verklaring op de website van Van Gansewinkel.
http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/21655702/__Afvalverwerker_AVR_in_Chinese_handen__.html

Posted by SweDutch