5 goede redenen om altijd vriendelijk te zijn

Bron: nieuwsbrief Welingelichte Kringen24.4.2015
Het is natuurlijk voor andere mensen wel zo fijn als je een beetje vriendelijk bent in het dagelijks leven, maar volgens de wetenschap heeft het ook voor jezelf tal van voordelen.
1. Je leeft langer. Wie uit zichzelf hulp aanbiedt aan anderen, heeft een lager risico om vroegtijdig te overlijden, dan wie dat niet doet, blijkt uit een Amerikaanse studie uit 2003.
2. Het zit in je aard dus het voelt goed. In een onderzoek van het Duitse Max Planck Instituut hielpen kinderen van 14 maanden al spontaan volwassenen die hun handen vol boodschappen hadden door de deur voor hen te openen.
3. Vriendelijk zijn werkt aanstekelijk. Uit onderzoek van onder andere de universiteit van Cambridge blijkt dat als je kijkt naar iemand die een ander helpt jou dat een fijn gevoel bezorgd, waardoor je zelf ook weer geneigd bent iets goeds te doen voor iemand. 
4. Je wordt er gelukkig van. Proefpersonen die een bedankbriefje schreven aan iemand die vriendelijk voor hen was geweest, gaven zich tot een maand later nog …..  
hogere cijfers op een geluksschaal.
5. De psychologische voordelen van vriendelijkheid, zijn ook direct zichtbaar in de hersenen. Ons humeur wordt onmiddellijk beter als we vriendelijk zijn voor iemand.

http://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/445810/5-goede-redenen-om-altijd-vriendelijk-te-zijn.html

Posted by SweDutch