Beëdigd tolk-vertaler Zweeds en pmo’er.

SweDutch ben ik, Jef van Adelberg.

Ik combineer mijn werk als beëdigd tolk-vertaler Zweeds met opdrachten als pmo’er en uitvoerder van B2B-opdrachten op de Zweedse- en Nederlandse markt. Werkzaamheden die ik o.a. uitvoer zijn: quick scans, behulpzaam zijn met vakbeurzen, desk research, marktinformatie verschaffen, (studie)bezoeken organiseren, sleutelpersonen identificeren en, voor Zweedse opdrachtgevers, contactpersoon zijn op Nederlandse markt.

Reden voor mijn belangstelling voor dit prachtige land met vriendelijke inwoners, zijn de jaren die ik in Skåne heb gewoond en gewerkt. Inmiddels verblijf ik al langer in Nederland dan ik in Zweden woonde, maar die relatief korte periode in mijn leven in Zweden, heeft een blijvende indruk achtergelaten.

Na verhuizing naar Nederland eind jaren -80, bleef ik in “Zweedse sferen” hangen. Ik ging werken voor “Exportrådet”( nu heten ze Business Sweden) een organisatie van de Zweedse overheid en het bedrijfsleven die de export bevorderd door middel van kantoren her en der over de wereld. Midden jaren -90 werd ik deeleigenaar van een managementbuy-out (MBO) bij het Zweedse Hasselblad. Dit bedrijf van het beroemde fototoestel zag toen niet veel heil in de afdeling “kleurendigitalisering”.

Daarmee eindigde mijn directe contact met Zweden want na een aantal jaar verkocht ik mijn aandeel en kwam ik voor een Nederlands bedrijf te werken dat alleen op de Nederlandse markt opereerde. Tijdens al de bovenvermelde jaren werkte ik als tolk-vertaler Zweed naast mijn normale werkzaamheden. Dit “bijbeunen” heb ik eind 2008 professioneler aangepakt door als zzp’er te starten.

Zweeds is voor een tolk-vertaler in Nederland, geen voltijdbaan. Daarom sta ik altijd open voor leuke en interessante opdrachten. Door 20+ jaar als office manager/directiesecretaris te hebben gewerkt, heb ik de nodige ervaring op verschillende office- en A/O-gebieden gekregen. Flexibiliteit, discretie, humor en nieuwsgierigheid zijn enkele steekwoorden die op mij van toepassing zijn.

Indien u geïnteresseerd bent en wilt weten wat wij voor elkaar kunnen betekenen, bereikt u mij eenvoudig op telefoonnummer 06 54 98 44 58 of via mail info@swedutch.com.

Behalve reclame maken voor mijn diensten, gebruik ik de website ook om interessante, leuke en wetenswaardige artikelen en filmpjes te plaatsen die ik her en der in nieuwsbrieven of op het internet vind. Ik neem aan dat deze zaken voor het publiek bedoeld zijn. Ik vermeld altijd de bron en datum publicatie en ga  ervan uit dat verspreiding toegestaan is. Mocht dit delen niet de bedoeling zijn, dan hoor ik dit graag van de betreffende bron.

Välkommen!

Posted by adm_swe

Geef een reactie