Ressajt erbjuder högre priser för Mac-användare

Källa: NyTeknik nyhetsbrev 2012.06.27
Ska du boka hotellrum? Då kan det löna sig att surfa in från en Windows-dator i stället för en Mac.

Resesajten Orbitz Worldwide har upptäckt att kunder som använder Mac-datorer tenderar att spendera 30 procent mer på hotellnätter än Windows-användare.
Insikten har fått resesajten att byta strategi. Därför visas nu ofta dyrare alternativ för den som surfar in via en Mac än för den som använder Windows.
Orbitz har för tidningen Wall Street Journal bekräftat att man experimenterar med nya sätt att visa hotellrum för besökarna. Dock hävdar Orbitz att man inte visar olika priser för samma rum.
Tidningen har utfört egna studier och besökt resesajten från en Mac respektive Windows. För sökningar i staden Los Angeles var skillnaden obefintlig. För hotellsökningar i New York blev det dyrare för Mac-användaren, men ….. Artikeln fortsätter
först efter det 20:e listade förslaget.
Större skillnad blev sökningen för Miami. Då visades sig att Mac-användare i snitt för den första sidvisningen fick betala 11 procent mer för en hotellnatt än då sökningen gjordes från en PC.
För andra städer kunde skillnaden uppgå till 13 procent beroende på om en Mac eller PC användes.
Att företag samlar på sig data från sina besökare blir allt mer vanligt. Det som gjort Facebook ledande inom onlineannonsförsäljning beror på företagets goda kännedom av sina användare.
Att andra företag med stort antal besökare nu satsar resurser på att analysera besökardata för att sedan personifiera sajten för den unika användaren är därför att se som en naturlig utveckling för nätkonsumtion.
Enligt analysföretaget Forrester tjänar en genomsnittlig amerikansk Mac-användare 98 560 dollar (690 000 kronor) per år. En amerikansk PC-användare tjänar i snitt 74 452 dollar (521 000 kronor).

Posted by SweDutch