Surfvanor kan påvisa depression

Källa: nyhetsbrev NyTeknik 2012.07.18
Forskare i USA har upptäckt att deprimerade personer har speciella sätt att använda internet. Kollar du e-posten tvångsmässigt, tittar på många videor och ofta växlar mellan olika internetaktiviteter som spel, fildelning och chat?

Det kan vara tecken på depression, skriver två amerikanska forskare i New York Times.
För sin undersökning lät de 216 studenter vid Missouri University of Science and Technology genomföra en allmänt använd test som mäter depressionsgrad. Sedan sammanställde de data från universitetets IT-avdelning om studenternas internetvanor. Forskarna gjorde därefter en statistisk analys av depressionsgrad och internetanvändning.
Nu hoppas forskarna kunna använda sin undersökning för att utveckla programvara som kan installeras i datorer och mobila enheter. Den ska övervaka internetanvändningen och göra personer uppmärksamma på ett eget depressivt beteende som kan leda dem till att söka hjälp.
Forskarna skriver även att ett sådant program kan bli en hjälp till föräldrar som vill hålla koll på hur deras barn mår.
Hela undersökningen ska publiceras i ett kommande nummer av IEEE Technology and Society Magazine, skriver New York Times.

Posted by SweDutch